kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Četa Hitri p'šanci (OŠ Ihan)

chp4

Četa Hitrih p'šancev je najmanjša četa znotraj RST Domžale in združuje okoli 40 ihanskih tabornikov. Skupine otrok so razdeljene po razredih. Med seboj se odlično razumemo in se drug od drugega tudi veliko naučimo. Vsak petek imamo sestanke na PŠ Ihan, kjer imamo idealne pogoje za izvajanje programa. Ker smo blizu gozda velikokrat postavimo in kurimo ognje ter si na njih tudi kaj dobrega spečemo ali skuhamo, postavljamo bivake, lovimo lisice in vrtimo zemljevide. Zelo radi se preizkusimo v taborniških in pionirskih znanjih, starejši pa svoje znanje orientacije preizkušamo na raznih tekmovanjih.

 

nikalvod

Nore kokice,

Nika lekan

Mi gozdovniki in gozdovnice smo, radi se družimo.
Vsak petek se srečamo in se skupaj veselo zabavamo.
Ko novega člana medse sprejmemo, rutko mu v gozdu skrijemo.
Ko ta najde jo, s prijateljskim vozlom mu zavežemo jo.
Poleti ognje postavljamo, na njih radi hrenovke in banane pečemo.
Mi vod Nore kokice smo in naš najljubši zlog je mo.

saralvod

Raziskovalci gozda,

Matej Jerak

Smo vod, ki prihaja iz čete Hitrih p'šancev. Naš vodnik je Matej Jerak. Skupaj se postavljamo ognje, jemo hrenovke in pečemo penice. Vsak petek se dobivamo pred Podružnično šola Ihan in se učimo, kako živi pravi tabornik. Kadar pa se ne učimo taborniških veščin pa se igramo v našem vodovem kotičku. Radi hodimo na rodove izlete in komaj čakamo, da se bomo poleti udeležili taborjenja!

andrazlvod

Butalci,

Andraž Lovšin

Smo večinoma vod sestavljen iz fantov, letos pa se nam je pridružila še ena punca, tako da je malo bolj pestro. Pridno se udeležujemo rodovih akcij, izletov ter taborov, kjer se imamo vedno super. Najbolje nam gre od rok gradnja jezov, skrivanje v koruzi ter spravljanje čistilke ob pamet :)

lanamvoddd

Mačke na Titaniku,

Lana Markelj

Naš vod Koale je sestavljen iz 9 članov (6 fantov in 3 deklice). Smo zelo navihani, razigrani in polni energije, zato smo vsak petek na vodovih sestankih najraje v gozdu. Vedno se zabavamo in se skozi različne igre tudi veliko naučimo. Čaka nas še veliko novih taborniških znanj in akcij, ki se jih že zelo veselimo.

KOPRIVE NAGAJIVE

Koprive nagajive,

Matevž Lovšin

Smo novo pečeni vod in se kot začetniki spoznavamo s taborništvom. Zaenkrat smo maloštevilen vod z vodnikom Matevžem na čelu. Naši sestanki so zabavni, poučni in igrivi. Radi gradimo naravne bivake in se igramo gnilo jajce. Veseli smo vsakega novega člana in lepega vremena!