kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Četa Trzinske skirce (OŠ Trzin)

cts profilna

Našo četo sestavlja šest vodov, katerim se jim bodo letos jeseni pridružili še najmlajši taborniki. Kar osem vodnikov bo letos skrbelo za to, da bodo druženja v petek popoldne polna zabave, dobre volje in taborniških znanj. Skozi leto bomo hodili na izlete, mogoče odšli tudi bivakirat in vse skupaj zaključili na skupnem taborjenju. Kako pa izgleda petek v naši družbi? Dobimo se pred osnovno šolo in se nato največkrat odpravimo na bližnji hrib, kjer kurimo ognje, pojemo kakšno hrenovko ali pa preprosto ostanemo na igrišču pred šolo, kjer nam nikoli ne zmanjka idej za igranje najrazličnejših iger. V primeru slabega vremena se poskrijemo v šolo, čeprav nam blato v primeru dežja ni prav nič tuje. Vsi smo veseli in ponosni, da okoli vratu nosimo rutko, ne glede na to kakšne barve je, in upamo, da je pred nami še eno razburljivo leto, na katerega nas bodo spominjali sami prijetni spomini!

uladvod

Opice,

Ula Dremel

Me smo največje carice. Naš vod sestavljajo Ula, Daša, Tara, Pika, Tija, Sara Zoja in vodnica Ula. Največ časa plezamo po drevesih, ker smo vod Opice. Zraven vas sprejmemo le, če znate plezati. Pa toliko da veste: vsak nov član ob prihodu časti sladoled! ;-) (Besedilo napisale: Opica 1, Opica 2, Opica 3 in Opica 4) Ps: Fantom vstop prepovedan.

26024421 10215591419244606 1625805710 o

Klopi,

Katja Schoss

Živ živ! Res je, naslov ne laže, mi smo vod Klopi. Smo sami fantje, vedno polni energije, ki jo v večini porabimo za bedarije. Zato potrebujemo kar dve vodnici, da pa ju ne zamešamo, smo si izbrali taki z istim imenom Katja. Včasih ju poslušamo, večinoma pa ne. Učenje teorije nam ne leži, pač smo bolj praktične narave.. kurjenje ognjev in peka hrenovk, TO je naša stvar! (koga briga, če ne znamo definicije azimuta?! Važno, da se ne izgubimo!) Zato nas lahko najdeš tudi na vseeeh orientacijah, na vsake toliko pa tudi na kakšni drugi akciji. Prav vsi pa gremo vsako leto na taborjenje, ki je naš najljubši del tabornikov. Najljubši del tabora? No, to pa naj ostane skrivnost.. (khm rimšimšim khm khm)

masasivod

Nagajive pandice,

Maša Šimenc

Živjo, no naj se ti predstavimo! Smo Nagajive pandice in naš vod sestavlja 11 navihanih deklet: Natalija, Alenka, Ema, Bela, Ruby, Brina, Ana, Lora, Maša, Ela in Taja. Ker smo v vodu sama dekleta 3. in 4. razreda in smo zelo razigrane imamo kar dva vodnika. Maša in Matevž se kar dobro spoprijemata z izzivi, ki jima jih postavljamo. Že iz imena našega voda lahko razberete, da smo ljubke a včasih vodnikoma rade kakšno ušpičimo. Zelo rade hodimo k tabornikom, kjer se učimo postavljanja ognjev, prve pomoči, vezanja vozlov, postavljanja bivaka in še mnogo drugih stvari. Zelo rade pa tudi ustvarjamo, pojemo in se igramo različne igre. Če nam vreme le dopušča smo seveda najraje zunaj v gozdu. Ena naših najljubših stvari je lov na lisico, potne znake namreč že obvladamo in pri tem se vedno zabavamo. Tako vsak teden nestrpno pričakujemo petek, da se začnejo taborniki.

Kripli,

Nejc Babnik

Ola ola mi smo pa Kripli, verjetno zato, ker se vedno nekje poškodujemo... Smo zelo živahni in igrivi pa tudi pomagamo radi, najraje hodimo na tekmovanja na katerih smo zares dobri, ali pa jemo banane s čokolado ali pa čepate. Obvladamo postavljanje savic in bivakov, na pamet znamo tudi vozle in orientacijo ter prvo pomoč pa še mnogo drugih stvari. Seveda se pa ne moremo vsakič učiti taborniških stvari zato pridejo tudi sestanki, ko se samo igramo igrice in zabavamo. 

Veveričke,

Maša Šimenc

Naš vod sestavlja 15 deklet, Lora, Keja, Bela, Brina, Lana Špelca, Zarja, Taja, Lana, Maša, Neža, Alenka, Ela in Živa. Ker nas je tako veliko pa imamo tudi dve vodnici Mašo in Tjašo. Zelo rade se igramo, pojemo taborniške pesmi in postavljamo bivak najraje pa se podamo na lov na lisico, seveda pa brez tega da včasih vodnicama kakšno ušpičimo pač ne gre. Smo sicer čisto nov vod a taborniških stvari znamo že veliko in komaj čakamo naslednji sestanek da se naučimo še kaj novega.

jankovic2

Super tabornice,

Tjaša Jankovič

V našem vodu smo sama dekleta. Na sestankih se rade igramo gordijski vozelj, gremo na lov na lisico, gremo na sprehod v gozd, pojemo MČ himno, jemo čokolado in seveda brez lumparij pač ne gre. Skušamo se udeležiti čim več taborniških akcij - tako smo se tudi udeležile poletnega tabora, kjer smo seveda zelo uživale. Najbolj so nam bili všeč zabavni večeri saj smo se ob ognju zelo nasmejale. Naši petkovi sestanki so tudi zelo zabavni in cel teden čakamo samo da bo petek in da bo ura 4.

tjasamovod

Delfinčki,

Tjaša Močilnikar

Živijo! Smo vod Delfinčki, ki ga sestavljamo 4 navihani člani Jan, Lin, Ema in Manca ter dve super vodnici Tjaša in Nina, ki sta prijazni, a včasih znata biti tudi kar strogi, če je to tudi potrebno. Smo vedno nasmejani, polni energije in lačni novega znanja. Vsak petek pa že komaj čakamo, da se pričnejo taborniki, zato na petkovih srečanjih vso to energijo usmerimo v to, da se imamo super, se igramo različne taborniške igre in se kaj novega naučimo. Komaj čakamo še več novih akcij in izletov ki se jih bomo z veseljem udeležili :)

zarjadrevodd

Mečevalci,

Zarja Dremel

Živijo, mi smo vod Mečevalci. Letos smo postali samostojni vod in se rešili punc (izjema je vodnica Zarja). Vod sestavlja pet mušketirjev Dan, Bojan, David, Aleks in Kian. Pri taborniki gremo najraje v gozd, kjer postavljamo ogenj in bivak. Še najrajši pa nagajamo svoji vodnici.