kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Četa Zelenih gozdov (OŠ Venclja Perka)

czg2015

Četa zelenih gozdov - pa čeprav se nahajamo sredi mesta, nas to ne ustavi. Vsak petek se nas zbere okoli 50 tabornikov - medvedkov in čebelic, gozdovnikov in gozdovnic, pomočnikov in vodnikov. Skupaj preživljamo prosti čas, ki ga največkrat posvetimo igri, radi pa se tudi kaj naučimo. Ne manjka orientacije, vozlanja, prepevanje taborniških pesmic, lova na lisico, postavljanje šotorov in bivakov ter še drugih aktivnosti. Obožujemo novoletne čajanke, še raje pa hodimo na izlete. Kaj vse se naučimo skozi šolsko leto, pa kot pravi taborniki ponosno pokažemo na poletnem taborjenju v Stavči vasi. 

urskavod

Divje Pume,

Urška Gerič

Končno je prišel tudi naš čas, ko smo se le malo zresnili in smo z eno nogo že skoraj PPji. Še vedno pa se vsake GG akcije udeležimo v pričakovanju novih dogodivščin (ker jih pri tabornikih nikoli pač ne zmanjka)! Najraje imamo nočne orientacije, ker smo lahko ponoči sami in s tem pokažemo vodnici, da čas posvečen učenju topografskih znakov res ni bil zaman. Še vedno pa ostajamo simpatično nagajivi ter naredimo marsikatero lumparijo. Vsako leto se neskončno veselimo poletnega tabora. Tam nas zagotovo ne morete zgrešiti, saj nosimo posebne vodove rutke.

dinozavri

Dinozavri,

Flori Kermauner Jesih

V vodu, ki si vsak teden izmisli novo ime (zato še vedno ostajamo Dinozavri) nas je kar 13 GGjev. Uživamo, ko se lahko igramo igrice, vendar se radi tudi česa novega naučimo. Smo zelo razigrani (ker taborniki taki pač smo!) kljub temu, pa se po najboljših močeh trudimo poslušati vodnico. Predvsem nam je všeč orientacija in simuliranje pri prvi pomoči. :)

krissuvod

Sitnobe,

Kristina Sušnik

Nismo običajen vod, zato tudi naš opis ne bo! Ko nam je vodnica povedala, da bi morali napisati opis voda, smo to takoj spremenili v igro: ona je napisala kratek sestavek, mi pa smo naštevali čim bolj različne pridevnike (sedaj so napisani v oklepajih), ki jih je naključno vpisovala pred že vnaprej določene samostalnike. Nastal je zabaven opis: "Dejmo napisat (debel) opis našega voda za na (čvekasto) spletno stran!" se je govorilo pred Osnovno šolo Venclja Perka. Tako se je vse začelo, nastalo pa je tole: naš vod se imenuje Sitnobe. Smo (ritasti) petošolci, ki se vsak (prdulasti) petek dobimo pred (sluzasto) šolo. Nikoli nismo (drekasto) tiho, kar je včasih kar malo škoda. Tu so (smrkast) Žiga, (plesnjiv) Gal, (rdeč) Oskar, v družbi šestih (ogromnih) punc: (super) Zoje, (pobarvane) Maše, (severne) Kaje, (kodraste) Evelin, (pečene) Zoje in (koruzne) vodnice Kristine. Ubogi fantje ... Ali pač? ;) Pa res že komaj čakamo, da rdeče rutke zamenjamo v zelene!

aljavod

Divje frutabele,

Alja Tekavc Uršič

Zdaj že četrtošolci, uff kako hitro čas teče. Ko smo se malo pogovarjali o opisu voda, so se člani takole opisali: “Smo zelo zabavni in smešni. Zelo radi jemo čokolado!” Zanima vas kako smo si izbrali ime? Pravzaprav je bilo čisto lahko. Smo energični, kar lahko povežemo s tem da pojemo veliko frutabel za energijo, in predvsem si divje želimo taborniškega znanja. Če povzamemo, smo čist hud vod, ki rad je, odkriva nove izzive in vsako leto komaj čaka čajanko!

lanastr

Zvite kače,

Lana Štrumbelj

Z.D.R.A.V.O.! Smo vod razigranih  MČ-jev. V vodu prevladujemo punce Ajda, Lia, Lina, Zoja, Brina in Pia za (ne)red v vodu pa poskrbijo tudi naši fantje Nik, Sergej, Andraž in Žan. Vsak teden vsi komaj čakamo, da se srečamo na naših razigranih vodovih sestankih in se učimo novih taborniških veščin, ob tem pa se noro zabavamo. Nekateri nosimo svetlo modre rutice, drugi pa že ponosno okoli vratu kažemo svoje rdečo-rumene.  Nove izkušnje najraje pridobivamo skozi igro, ob tem pa včasih kravžljamo lase vodnici Lani.

spelarvod

Delfinčki,

Špela Rozman

Smo naviham vod z imenom Delfinčki. Naš vod sestavlja 9 fantov in 3 dekleta. Smo najmlajši na četi, saj obiskujemo 1.razred. Zdaj smo še precej neizkušeni, zato vsak petek komaj čakamo, da se pričnejo taborniki in lahko osvajamo nova taborniška znanja. Pri tem se vedno zelo zabavamo, včasih  pa tudi ponagajamo vodnici Špeli. Okoli vratu nosimo modre rutice in komaj čakamo, da jih bomo lahko zamenjali z rdečimi.

jakavod

Narava,

Jaka Gerič

Evo nas razigrane, navihane, igrive, navdušene nad življenjem in nadobudne tabornike. Čeprav smo šele v na začetku osnovne šole, že spoznavamo osnove taborništva in si lahko rečemo pravi taborniki. Nas vod se imenuje narava, saj taborništvo samo predstavlja skrb za naravo in ker smo vsi radi v naravi kjer z vodnikom Jakom odkrivamo nova znanja ter veščine. Neža, Kelin, Tara, Manca, Ajša, Vita in Brina so punce ki skrbijo za red v vodu a čeprav v manjšini pa tudi fanta Matic ter Tilen poskrbita za svoj del in pripomoreta fantovsko moč da nam uspejo naši cilji tem bolje. Za nas ovire niso zidovi temveč izzivi, ki jih premagamo skupaj in se pri tem še zabavamo ter kaj novega naučimo.