kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

DONACIJA 0,5 % DOHODNINE DRUŠTVU TABORNIKOV RST Domžale

Vlada RS je leta 2007 sprejela uredbo, po kateri lahko vsak posameznik nameni 0,5% svoje dohodnine različnim humanitarnim, športnim, kulturnim in drugim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu.

Na seznam se je leta 2011 (objava v Ur.l.) uvrstilo tudi naše Društvo tabornikov Rod Skalnih taborov Domžale in s tem postalo upravičeno do donacij, ki jih posamezniki lahko namenijo organizaciji.

Možnost donacije imajo vsi, ki oddajajo dohodninsko napoved. Torej vsi davčni zavezanci, ki so rezidenti Republike Slovenije v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino. Do 0,5% dohodnine, odmerjene z dokončno odločbo od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, lahko namenijo enemu ali več upravičencev s seznama v Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije. Posameznemu upravičenci se lahko nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine. Skupaj pa največ petim upravičencem.

Možnosti, preko katerih lahko namenite 0,5% dohodnine RST Domžale (izberite tisto, ki vam najbolj odgovarja):

  • Zahtevo za namenitev lahko kadar koli oddate preko sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, če poslujete preko tega sistema.
  • Zahtevo za namenitev lahko na priloženem obrazcu pošljete na pristojni davčni urad oziroma izpostavo.
  • Zahtevo za namenitev lahko podate ustno na zapisnik pri pristojnem davčnem organu.

Kako izpolnim obrazec?
V obrazec vpišite svoje podatke (vključno z davčno številko), kraj pristojnega davčnega urada, datum in se podpišite.

V kolikor se boste odločili, da v vašem imenu mi (društvo tabornikov RST Domžale) posredujemo vaš obrazec na pristojni davčni urad, vas prosimo, da izpolnite tudi spodnji del tega dopisa. Spodnji del
odrežite ter ga skupaj z priloženim obrazcem za donacijo dohodnine oddajte vodniku ali načelniku. Ne glede na izbiro možnosti, preko katere boste namenili 0,5 % dohodnine našemu društvu, pa je dokumentacijo oziroma zahtevo potrebno oddati najkasneje do 31.12.2017.

V kolikor potrebujete več informacij ali imate kakšno vprašanje, pa lahko pokličete na 031 749 574 (Zala Hribar) ali pišete na e-mail: taborniki@gmail.com.