kontakt

Biti tabornik. Način življenja.

Četa Letečega gamsa (OŠ Domžale)

clg

Četa letečega gamsa deluje na OŠ Domžale in je s 75 člani ena večjih čet v Domžalah. Vendar kvantiteta ni vse. Za kvalitetno delo na četi poskrbi  9 vodnikov, ki delajo s polno paro in z veliko pozitivne energije.  Če je v petek lepo vreme,je obisk bližnjega Šumberka obvezen. Da pa je druženje na četi še bolj pestro, organiziramo velko četnih akcij, katere definitivno krepijo četni duh in ustvarjajo pozitivno vzdušje. Naši člani se poleg četnih akcij veliko udeležujejo še rodovih izletov, tekmovanj in poletnega tabora. Vodniki imamo še veliko presenečenj za naše mlajše člane, oni pa prav tako za nas, tako da dolgčas nam nikoli ne bo.

zgage

Zgage,

Kaja Vezenšek

Smo razigran vod, v katerem smo v sedmem razredu, zaradi velikega števila sedemčkov, ostale same punce. To nas niti malo ne moti, saj tako lahko fante le na daleč opazujemo in se veselo hihitamo njihovim vragolijam. Že večkrat smo na tekmovanjih posegle po najboljši trojki in to nas vedno znova napolni z novo energijo in ciljem ostati tako visoko. Naša vodnica je že od samega začetka, leta 2010, Kaja. Taborniki so pač super, zato se z velikim veseljem skupaj udeležujemo vseh rodovih, četnih in vodovih akcij.

rigans

Briga ns!,

Karin Mezek

Smo vod, ki se že od samega začetka gibljemo med številom 4 – 6. Svojo taborniško pot smo začeli že kot MČ-ji, sedaj pa že posegamo po višjem znanju. Med seboj se dobro razumemo, radi ponagajamo Karin, se malo pohecamo in kaj tudi naučimo. Karin nam velikokrat pripravi taborniške sestanke, da bi se kaj naučili, vendar ji vsakič znova odvrnemo briga ns! Tako nas je tudi poimenovala, vendar nad nami vseeno ni obupala. Taborjenje je akcija, ki se jo poskušamo udeležiti vsi člani voda, seveda pa kdaj komu ne uspe. Vsako leto znova si zaželimo, da bi se naš vod povečal, vendar tudi če se ne, se neizmerno zabavamo.

repici.jpg

Modre gorile,

Matej Repovž

Vse se je začelo davnega leta 2008. Fantje in dekleta iz celotnih Domžal so se poleg vpisa v 1. Razred osnovne šole odločili še za nekaj več. Odločili so se, da pristopijo k tabornikom. In tako se je začela pisati zgodba voda Modre gorile. Člani voda so se zelo hitro povezali med seboj in skupaj tvorijo zelo močen in radoživ vod, ki pozna vse kotičke Šumberka. Pridno se učijo taborniških znanj, ki jih pridno uporabljajo na vseh taborniških akcijah. Vedno pa poskrbijo da tudi drugim tabornikom ni dolgčas, še posebno vodniku Mateju. Člani voda: Nejc Popelar, Maks Ulčar, Matej Jerak, Nejc Koncilja, Manca Kraševec, Črt Lapanje, Tilen Šalamun, Nina Salkič, Luka Lamberšek, Nik Sadikovič, Matevž Lovšin, Matej Živanič.

IMG 90061

Pisani morski psi,

Vita Jašovič

Na začetku smo bili samo štirje pisani morski psi, zdaj pa smo se razširili že na 11 nagajivih fantov in punc. Taborniška znanja nam niso tuja in najraje preživljamo čas v vodovem kotičku na Šumberku. Ker nam včasih pade nivo sladkorja in s tem tudi energija, se radi posladkamo in ob tem kramljamo ter si pripovedujemo vice. Smeh je le pol zdravja in pri nas ga zagotovo ne primanjkuje!

Dinozavri,

Smo vod z imenom Dinozavri, ki ga sestavlja deset nadobudnih in zagnanih tabornikov in njihov vedno nasmejani vodnik Jaka. Naše petkove vodove sestanke najrajši preživljamo na bližnjem Šumberku, kjer smo v stiku z naravo in le to bolje spoznavam ter se igramo različne taborniške igre pod krošnjami Šumberških drves. Vsak petek po koncu tabornikov vsi skupaj komaj čakamo, da bo prišel prihodnji petek in se bomo lahko spet kaj zanimivega naučili in se skupaj poveselili. 1,2,3 Dinozavri to smo mi. :D

Vampirji,

Gašper Poljanšek

Naš vod je sestavljen iz 9 članov: 5 deklic in 4 dečki. Vsi smo seveda zelo nagajivi in polni energije, a se vedno z veseljem naučimo, kakšne nove taborniške veščine in se udeležimo taborniških izletov in akcij. Najraje imamo kurjenje ognja in peko hrenovk, zraven pa se še sladkamo z bomboni ali čokolado. Seveda, pa kot pravi taborniki uživamo tudi v scoutballu in vedno z veseljem izzovemo kogarkoli, ki bi si upal igrati proti nam, z zmago pa si priborimo še kakšen posladek za cel vod.

Leni,

Jure Salkič

Naš vod sestavljajo predvsem punce, vsake toliko časa pa nas pride pogledat tudi kakšen fant. Torej, po dolgih razpravah in sestankih ter volitvah smo izbrali ime voda: LENI. Kar našemu vodu kar pristoji :). Drugače smo seveda navdušeni nad taborniškim delom, še posebej nas zanimajo vozli in skrivalnice, kot pa veliki sladkosnedi in seveda oboževalci vsega kar je sladko se na nobenem sestanku ne branimo, oziroma kjer koli smo ne zavrnemo ponujene sladkarije.

kandunci2

Kadunci,

Juš Smole

Vod je sestavljen zgolj iz dečkov. Skupaj z mano je v tem vodu docela deset nadobudnih falotov in sicer: Inženirja in hkrati tudi dvojčka Nik in Val Milek, gospod Preudarni ali drugače Anže Paternoster, sekira mojster Maj Savnik, Smeško Smešni oziroma Blaž Šenet, gordijski vozljač Miha Fele, arhitekt Urban Slak Piskar, geolog Matic Žaljec ter kartograf Enej Smole. Že iz častnih nazivov je mogoče prepoznati, da se veliko zadržujemo v naravi (večina naših sestankov se začne kar na Šumberku) ter tudi to, da pri tem zelo uživamo. Naš vod, Kadunci, ki je dobil ime po nekem, širši množici neznanem heroju gospodu Kaduncu, je predvsem fokusiran na razvijanju pionirskega, stezosledskega in orientacijskega znanja, to pa iz preprostega razloga, ker nam te veščine pač prijajo. Trenutno imamo projekt postaviti rezidenco na Šumberku, katere lokacija naj zaenkrat še ostane skrita, v prihodnje pa strmimo tudi k razvoju ne samo naravnogeografskih, pač pa tudi družbenih znanj, od katerih bo največji poudarek prav na organizaciji, saj se le-te v šoli ne učimo!

Ogenjčki,

Klemen Kocič

Naš vod po imenu Ogenjčki sestavljajo 4 fantje in 8 punc. Vsi so seveda noro navihani in željni novega taborniškega znanja. Seveda pa se poleg taborniškega znanja učimo še obilo ostalih stvari, ki nam bodo prišle prav v življenju. Najraje preživljamo taborniške sestanke na prostem, kjer se igramo različne igre, postavljamo šotore, postavljamo ognje in seveda občasno jemo sladkarije. V primeru slabega vremena pa se utaborimo v OŠ Domžale. V učilnici smo seveda omejeni s prostorom, a nas to ne ustavi, da bi se imeli noro fajn.