Sestanek za tabor

V četrtek 3. 6. smo RST-jevci izvedli sestanek za starše. Pogovarjali smo se o poletnih taborjenjih in predstavili planiran program. Čeprav nas je dež malo presenetil, nas je Dobska župnija rešila in smo sestanek nadaljevali v njihovih prostorih.

Spodaj je napisana krajša obnova sestanka, za tiste ki ste nas v četrtek zgrešili.

MČ tabor:

 • Otroke starši pripeljete na naš taborni prostor in tudi po koncu taborjenja odpeljete domov sami. Več o urah prihoda in odhoda lahko preberete v priponki seznam opreme MČ tabor.
 • Otroci naj imajo prtljago spakirano v eni potovalki, ki jo starši pripeljete na tabor. Poleg potovalke naj imajo otroci s seboj tudi nahrbtnik (nekje 30 L), ki ga bodo vzeli s seboj ko gredo na bivakiranje. To bivakiranje traja eno noč in ni tako dolgo kot GG bivakiranje. Tekom tabora se bodo, s svojimi vodniki, otroci podali na malo daljši pohod in noč preživeli v bivaku, naslednji dan pa se bodo vrnili v tabor. Pomembno je da imajo otroci s seboj armafleks, saj je to pomembna oprema na bivakiraju.
 • Tematski dan je cirkus, otroci naj imajo s seboj belo majčko, ki je ni škoda.
 • Ne pozabite nas opozoriti, če otroci še ne znajo plavati.

 

GG tabor:

Čeprav so naši GGji že izkušeni taborniki, pride na GG taboru še vseeno do nekaj novosti.

 • Bivak: Otroci tabor otvorijo z bivakom (tri dnevni pohod do tabornega prostora). Opomba glede pakiranja: Nahrbtnik + potovalka. Nahrbtnik gre z vami na bivak na začetku za 3 dni, naj bo dovolj velik – nekje 35-40 L. V njem pustite dovolj prostora za stvari, ki jih še naknadno dobite (hrana, oprema). Potovalka gre direktno v tabor in do nje ne boste morali dostopati dokler ne pridete v tabor (seznam opreme, ki naj bo spakirana v tej potovalki Je dostopna spodaj – držite se tudi seznama opreme, ki je ne želimo na taboru, npr. telefoni, tablice, …).
 • Štartamo v Domžalah, kjer nas bo vlak popeljal do naše štartne lokacije 3-dnevnega bivaka. Po koncu taborjenja pa starši pridete iskat otroke na taborni prostor, več o urah odhodov si preberite v priponki senznam opreme GG tabor.
 • Tematski dan so kavboji in indijanci.

 

Velja za oba tabora:

 • Tabor bo v vsakem primeru. Imamo tudi plane A, B in C (v primeru znižanja dovoljenega št. zbiranja oseb). Pred taborom se otroci ne potrebujejo testirati, je pa priporočljivo. Seveda pa računamo na starše, da boste previdni in otroci ne bodo prišli bolni na tabor ali pa se z bolnimi družili. Prosili vas bomo da boste podpisali zagotovilo, da so vaši otroci na tabor prišli zdravi.
 • Čutara in kapa s šiltom/klobuček je obvezna oprema!
 • Priporočamo, da so obleke spakirane po vrečkah (ena za hlače, ena za majice, …), saj se otroci tako lažje znajdejo in imamo večji red v nahrbtnikih, pa tudi v primeru dežja stvari ostanejo suhe.
 • Za bivak pohod ne priporočamo sveže kupljenih gojzarjev, saj ti hitro ožulijo in niso prijetni za hojo.
 • Zadnji dan za plačilo tabornine je 30. 6.
 • Možno bo tudi naročilo kroja, na pikniku 12. 6.  ali do 13. 6. preko maila/telefona naši načelnici rodu.

 

Potek tabornega dneva gre nekako tako:

– Vstajanje

– Telovadba

– Jutranji zbor*

– zajtrk

– dopoldanski program

– kosilo

– pavza

– popoldanski program

– malica

– kuhanje večerij (samo GGji)

– večerni zbor*

– vecerni / nočni program

– spanje

 

*  OBVEZNA TABORNIŠKA UNIFORMA: Kroj ali taborna majica (majico dobite na taboru, in jo nosite če nimate kroja), hlače na pas, ki so čez kolena (kavbojke npr.) in zaprti čevlji (superge!).

 

Seznam opreme GG tabor

Seznam opreme MČ tabor