Golažijada – RST zaključnik piknik

Zaradi narave delovanja naše mladinske organizacije ste starejši pogosto prikrajšani za naše aktivnosti. Zato želimo izkoristiti vsako ponujeno priložnost, da vam približamo taborništvo. Bolj idealne priložnosti, kot je tradicionalni zaključni piknik, za to preprosto ni. Taborniki, prijatelji, starši, babice, dedki … Čisto VSI ste povabljeni, da skupaj zaključimo taborniško leto. 

Otroci bodo imeli svoj ločen program, za starše pa pripravljamo prav poseben taborniško-kulinarični izziv. Radi bi izvedli taborniško Golažijado; družabno tekmovanje, kjer se ekipe pomerijo v kuhanju govejega golaža. Jed se pripravlja v kotlu na odprtem ognju, organizator za vse tekmovalce priskrbi enako čebulo in meso, začimbe pa ostajajo stvar vsakega posameznega šefa kuhinje. Pripomočke za kuho (kotli, ognjišča) bi prav tako priskrbeli mi. 

Golažijada je trenutno le ideja, ki pa jo bomo v primeru dovolj velikega zanimanja tudi dejansko izvedli. In tukaj nastopite vi. Na mailu evica.mohar@gmail.com zbiramo informativne prijave na Golažijado. Prijava ni v nikakršni meri obvezujoča, služila pa nam bo kot povratna informacija o zanimanju. Veseli bomo tudi vsakega komentarja, mnenja ali vprašanja. Na podlagi vsega tega se bomo organizatorji odločili o usodi Golažijade.  

»Taprave« prijavnice za Golažijado (upamo, da bodo) bodo poslane skupaj z obvestilom in prijavnico za zaključni piknik predvidoma konec maja oz. v začetku junija. Že sedaj pa si lahko v koledarčku označite datum 19. 6. – takrat se namreč dobimo na pikniku v Turnšah! 

 

Se vidimo na Golažijadi! 

organizatorji

Pa smo spet tu kjer je najlepše biti. Skoraj na koncu počitnic in tik pred začetkom taborniških srečanj! :)

Kot vsako leto ste naši člani po pošti dobili pristopne izjave in obvestila z znanim datumom ko se prvič snidemo. Za vse, ki bi se nam boste letos prvič pridružili pa vpisi potekajo sledeče.

Naša srečanja potekajo vsak petek med 16h in 17h uro v okolici domžalskih osnovnih šol. Vpis poteka v živo na prvem srečanju, tam poiščete vodnika (z modro ali oranžno rutico) in ta vam bo podal vse pomembne informacije ter prijavnice.

  • OŠ Venclja Perka in OŠ Ihan začnejo v petek, 15. septembra ob 16h
  • OŠ Trzin začne v petek, 29. septembra ob 16h
  • OŠ Rodica in OŠ Domžale začnejo v petek, 6. oktobra ob 16h

Če vam ta datum ne ustreza, se lahko brez problema oglasite katerikoli naslednji petek ob isti uri.

Vodniki že komaj čakamo, da se ponovno vidimo!