Poletni tabori – sestanek za starše

V petek 10. 6. je na OŠ Rodica potekal sestanek za starše na temo poletnih taborjenj. Spodaj je napisana krajša obnova sestanka, za tiste ki ste nas v petek zgrešili.

Seznam opreme MČ tabor

Seznam opreme GG tabor

MČ tabor (1. – 4. razred) :

 • Odhod je planiran iz Domžal, 17. julija ob 9. 30 na parkirišču pred Life klubom.  Prihod pa 24. julija na isto lokacijo med 12.00 in 12.30.
 • Otroci naj imajo prtljago spakirano v eni potovalki. Poleg potovalke naj imajo s seboj tudi nahrbtnik (nekje 30 L), ki ga bodo vzeli s seboj ko gredo na bivakiranje. To bivakiranje traja eno noč in ni tako dolgo kot GG bivakiranje. Tekom tabora se bodo, s svojimi vodniki, otroci podali na malo daljši pohod in noč preživeli v bivaku, naslednji dan pa se bodo vrnili v tabor. Pomembno je da imajo otroci s seboj armafleks, saj je to pomembna oprema na bivakiraju.
 • Ne pozabite nas opozoriti, če otroci še ne znajo plavati.

 

GG tabor (5. – 7. razred; tudi 8. in 9. razred):

Čeprav so naši GGji že izkušeni taborniki, pride na GG taboru še vseeno do nekaj novosti.

 • Bivak: Otroci tabor otvorijo z bivakom (tri dnevni pohod do tabornega prostora). Opomba glede pakiranja: Nahrbtnik + potovalka. Nahrbtnik gre z otroci na bivak na začetku za 3 dni, naj bo dovolj velik – nekje 35-40 L. V njem pustite dovolj prostora za stvari, ki jih še naknadno dobite (hrana, oprema). Potovalka gre direktno v tabor in do nje ne boste morali dostopati dokler ne pridete v tabor (seznam opreme, ki naj bo spakirana v tej potovalki je dostopna spodaj – držite se tudi seznama opreme, ki je ne želimo na taboru, npr. telefoni, tablice, pametne ure …).
 • Odhod je v Domžalah pri Tržinici (bivši Vele) 7. julija ob 8.00, kjer nas bo vlak popeljal do naše štartne lokacije, ki se bo razlikovala glede na starost otrok. Po koncu taborjenja pa otroke pripeljemo nazaj v Domžale na parkirišče pred Life klubom 17. julija okoli 13.00

 

Velja za oba tabora:

 • Čutara in kapa s šiltom/klobuček je obvezna oprema!
 • Priporočamo, da so obleke spakirane po vrečkah (ena za hlače, ena za majice, …), saj se otroci tako lažje znajdejo in imamo večji red v nahrbtnikih, pa tudi v primeru dežja stvari ostanejo suhe.
 • Za bivak pohod ne priporočamo sveže kupljenih gojzarjev, saj ti hitro ožulijo in niso prijetni za hojo.
 • Zadnji dan za plačilo tabornine je 21. 6.
 • OBVEZNA TABORNIŠKA UNIFORMA: Kroj ali taborna majica (majico dobite na taboru, in jo nosite če nimate kroja), hlače na pas, ki so čez kolena (kavbojke npr.) in zaprti čevlji (superge!).
 • Možno bo tudi naročilo kroja, na pikniku 19. 6.

 

Potek tabornega dneva gre nekako tako:

– Vstajanje

– Telovadba

– Jutranji zbor*

– zajtrk

– dopoldanski program

– kosilo

– pavza

– popoldanski program

– malica

– kuhanje večerj (samo GGji) ali popoldanski program (MČji)

– večerni zbor*

– večerni / nočni program

– spanje

 

*Obvezno: Kroj/taborna majica, hlače na pas in zaprti čevlji